Sanayi Sicil Belgesi
Sanayi Sicil Belgesi, Sanayi Sicil Kanunda belirtilen imalat sanayi, madencilik gibi seri halde tamirat yapan işletmeler ile elektrik ve enerji üreten diğer işletmelerin, Sanayi Ticaret ve İl Müdürlüğünden aldıkları belgeye denir. Tescilin temel amacı, teşvik ve destek hizmetleri sağlamak amacıyla istatistikleri tutmak ve bu tür birimlerin bir listesinin bulundurulmasıdır.
Kayıt olmanın belirli kriterleri mevcuttur. Birimler normalde merkezi veya hükümet tarafından verilen bazı avantajlardan, teşviklerden veya desteklerden yararlanmak için kayıt yatırmaktadır. Merkez tarafından sunulan teşvik rejimi genel olarak aşağıdakileri maddeleri içermektedir:
- Kredi reçetesi (Öncelikli sektör kredileri), farklı faiz oranları vb.
- Tüketim Muafiyeti Programı
- Doğrudan Vergi Kanunlarından Muafiyet
- Rezervasyon ve Gecikmeli Ödemelere İlişkin Faiz Yasası gibi yasal destek.
Bankacılık Kanunları, ÖTV Kanunu ve doğrudan vergiler kanununun muafiyet bildirimlerine SGK kelimesini dâhil edilip edilemediğine dikkat edilmelidir. Çoğu durumda bunu farklı şekilde tanımlayabilirler. Ancak, genellikle tescil makamı tarafından verilen sanayi sicil belgesi, SGK olduğunun da kanıtı olarak görülüyor.
İletişime Geç
Kobiset Danışmanlık olarak sizlerin hizmetine sunmuş olduğumuz Sanayi Sicil Belgesi hakkında görüşmek için iletişime geçebilirsiniz.
Devletlerin küçük ölçekli kendi tesis paketleri ve teşvikleri vardır. Sanayi sitelerinin geliştirilmesi, vergi sübvansiyonları, elektrik tarifesi sübvansiyonları, sermaye yatırım sübvansiyonları ve diğer desteklerle ilgilidir. Hem Merkez hem de Devlet, kanunen veya başka bir şekilde, teşviklerini ve destek paketlerini genel olarak kendilerine kayıtlı birimlere hedefler. Firmamız da kendi teşviklerini belirleyerek, sanayi sicil belgesi almanız için gerekli olan tüm çalışmaları gerçekleştirmektedir.
Kayıt programının amaçları ise aşağıdaki gibidir:
- Teşvik ve destek paketinin hedeflendiği bir dizi küçük sanayiyi sıralamak ve sürdürmek
- Birimlerin esas olarak koruma açısından yasal faydalardan yararlanmasını sağlayan bir sertifika sağlamak.
- İstatistik toplama amacına hizmet etmek.
Sanayi Sicil Belgesi almak için oluşturulan programların adımları ise şu şekildedir;
- Birincil kayıt merkezine kaydolmak.
- Kayıt isteğe bağlıdır ve zorunlu değildir.
- Tüm devletlerde iki tür kayıt yapılır. Önce geçici sanayi sicil belgesi verilir. Üretime başlandıktan sonra ise kalıcı sanayi belgesi verilmektedir.
- Geçici belge, normalde 5 yıl geçerlidir ve kalıcı sicil belgesi süresiz olarak verilir.
Kalıcı Kayıt Belgesi, birimin aşağıdaki teşvik ve imtiyazları almasını sağlar:
- Devlet uyarınca Gelir Vergisi muafiyeti ve Satış Vergisi muafiyeti.
- Üretilen mallar için fiyat ve satın alma tercihi.
- Küçük birimlerin kalıcı kaydı 5 yıl sonra yenilenmelidir.
Firmamız, sanayi sicil belgesine sahip olabilmeniz için gerekli olan başvuru şartları, sonrasında izlenilecek adımlar gibi tüm süreçleri kolay bir şekilde gerçekleştirmeniz için gereken her işlemi yapmaktadır. Bizlerle iletişime geçerek sunduğumuz avantajlardan yararlanabilirsiniz.
Kobiset Danışmanlık
Kobiset Danışmanlık olarak Hibe ve Teşvik Danışmanlığı, ISO Belgeleri, Marka Tescili, Yatırım Teşvik Belgesi ve Sanayi Sicil Belgesi hizmetleri veriyoruz.
İletişim
Telefon
(0553) 333 43 45
(0546) 236 38 16
E-Posta
info@kobiset.com.tr
hulya.gumusok@kobiset.com.tr
Adres
Yeni mh elmalı caddesi 22/3
Çaycuma/Zonguldak